Okategoriserade

Låt Heby slippa järnvägsnotan!

Insändare publicerad i Sala Allehanda den 11 juni 2008.

Nu ska Heby kommuns skattebetalare betala fyrahundratusen kronor per år för att bekosta bygget av Citybanan, den nya järnvägen genom Stockholm. Högerregeringen sätter press på kommuner och landsting för att dessa ska betala godtyckliga summor till detta järnvägsprojekt.

Vänsterpartiet är positiva till bygget av Citybanan. Vi är dock starka motståndare till hur det ska finansieras. Vi anser istället att staten ska använda sig av en investeringsbudget för att kunna lånefinansiera bygget. Med Vänsterpartiets modell kan staten ta hela kostnaden för Citybanan. Vi kan också öka banunderhållet och investera ytterligare tolv miljarder i järnvägen.

Det enda rimliga är att stora satsningar på nationell infrastruktur sköts av staten.

Fredrik Hallor

Vänsterpartiet i Heby kommun

Skriv en kommentar