Okategoriserade

Demokrati? Nej, hyckleri!

Mattias Karlstrand, nd, har hittat en vänsterpartistisk lokalpolitiker som är dömd för brott. Naturligtvis går det att i alla större politiska partier hitta någon dömd person. Karlstrand verkar mena att nationaldemokraternas kriminalitet därmed inte är något problem och att nd är ett demokratiskt parti som vilket som helst. Det håller inte. Det finns flera saker som skiljer nd från normala demokratiska partier. Insändaren publicerades i Sala Allehanda den 14 mars 2008.

För det första är nd ett parti som säger att de vill "bekämpa brottsligheten" och att kriminaliteten är invandrarnas fel. Samtidigt är deras egna representanter kraftigt överrepresenterade när det gäller grova våldsbrott. Det är hyckleri.

I kampanjen inför det senaste valet till Europaparlamentet hade nd "Värna familjen" som en huvudparoll. Kort efter valet dömdes toppkandidaten, som även var en av partiets grundare, till fängelse för grov misshandel av sin sambo. Detta är tyvärr bara ett i en rad exempel på grov brottslighet som nationaldemokraternas ledarfigurer ägnat sig åt.

En annan sak som skiljer ut nd är att de ofta tar till våld mot politiska motståndare. Ett färskt exempel på detta är Karlstrands västmanländske partikamrat som nyligen dömdes till fängelse för våld mot en oliktänkande.

Jag förstår att sådant är helt okej i ett parti där en ledande företrädare kan anse att "de judiska makthavarna" har "hjärntvättat svensken till frivillig underkastelse och förslavning". Vad jag inte förstår är hur Karlstrand kan inbilla sig att han är medlem i ett demokratiskt parti.

Fredrik Hallor

Skriv en kommentar