Okategoriserade

Vi behöver en ny klimatpolitik

Klimathotet är den viktigaste politiska frågan idag, och en stor andel av utsläppen kommer från transporterna. Därför arbetar vi vänsterpartister för att hitta trafiklösningar som gör att vi kan öka det kollektiva resandet och på så sätt minska miljöutsläpp och klimatpåverkan.

Vi vill ha pendeltågstrafik med stopp i Heby, Morgongåva och Vittinge, och busstrafiken över Tärnsjö, Östervåla och Harbo behöver förbättras.

Det behövs mycket pengar för att ställa om transportsystemen i klimatvänlig riktning, och därför blir jag ledsen och frustrerad när jag ser vad de borgerliga partierna gör när de fått makten.

Flygtrafiken är det transportsätt som orsakar mest miljöförstöring per person och kilometer. Trots det vill de borgerliga partierna i Uppsala öka antalet flygresor genom att bygga en ny flygplats på Ärnaområdet.

Regeringen har också sagt ja till byggandet av förbifart Stockholm. Huvudstaden är det område i landet där det lämpar sig allra bäst med kollektivtrafik. Ändå vill man nu öka biltrafiken genom att bygga en två mil lång väg för 27 miljarder kronor. Det betyder 1,3 miljoner kronor per meter väg.

Om ett år är det riksdagsval. Då har vi möjlighet att stoppa det här vansinnet. Sverige behöver en ny regering, och framförallt en ny klimatpolitik.

Fredrik Hallor
Ordförande för Vänsterpartiet i Heby kommun
 

Skriv en kommentar