Okategoriserade

Vi låter oss inte tystas.

Natten till den andra april utsattes vi för ett fegt försök att skrämma oss till tystnad. Någon eller några smög sig in på vår veranda och satte ett klistermärke från en nazistisk organisation på vår ytterdörr. Vi upptäckte också ytterligare ett klistermärke på vår bil. Vi gjorde genast en polisanmälan som togs på stort allvar och brottet utreds av roteln för grova brott.

Bara några dagar innan detta hände misshandlades fyra ungdomar i organisationen Revolutionär Kommunistisk Ungdom av nazister i Uppsala och en medlem i vänsterpartiets ungdomsförbund Ung Vänster misshandlades även han av nazister.

Detta, samt det faktum att någon eller några tagit reda på var vi bor och visat att de är beredda att angripa vårt hem, gör förstås att vi känner obehag, men framförallt ilska. Vi kommer inte att låta oss stoppas av detta, utan fortsätter vårt arbete för demokrati och rättvisa.

Vi vill tacka alla, enskilda och representanter från andra politiska partier, som hört av sig och visat sitt stöd för oss. Det känns tryggt att veta att det finns så många bra människor som stödjer oss.

Vi vill också uppmana alla att bli uppmärksamma på nazisternas propaganda och riva ner deras klistermärken och affischer så fort de dyker upp. De ska lära sig att det inte är någon mening att sätta upp något eller klottra här där vi bor!

Till sist vill vi också be alla som sett eller hört något eller har annan information som kan hjälpa polisen att hitta dem som gjort detta att höra av sig till polisen på telefonnummer 114 14.

Artikel från torsdagens Upsala Nya Tidning:

Vänsterpartister utsatta för hot

Radio Uppland, torsdagen:

V-politiker hotad hemma

På lördag den 4 april klockan 13-15 anordnas en manifestation mot det nazistiska våldet på Forumtorget i Uppsala. Vi hoppas att många kommer att delta.

Om någon har några frågor går det bra att kontakta oss på:

[email protected]

Tove Fraurud & Fredrik Hallor, Morgongåva

Skriv en kommentar