Okategoriserade

Urspårad tågpolitik

Vi i Vänsterpartiet menar att staten ska ha huvudansvaret för att se till att tågtrafiken fungerar. Denna insändare publicerades i Sala Allehanda den 7 november 2008.

I riksdagen vill vi ändra budgetlagen och införa en investeringsbudget, så att staten kan lånefinansiera långsiktiga investeringar i vägar och järnvägar. Det är viktigt för att nå de svenska klimatmålen.

Högerregeringen håller inte med om det. De hackar istället sönder järnvägspolitiken och slänger ut kostnader på kommuner och landsting. Det har bland annat lett till att tågen över Heby och Morgongåva är hotade.

Jag har tidigare skrivit om detta utan att få någon reaktion från borgerliga representanter. Därför riktar jag nu en rak fråga till borgarna i Heby kommun: David Olsson (m), Sören Johansson (kd), Tomas Bergström (fp) och Marie Wilén (c ):

Vad tänker ni göra för att protestera mot er alliansregerings korttänkta järnvägspolitik, som riskerar att slå hårt mot både klimatet och tågpendlarna?

Särskilt skyldiga att svara är folkpartiet och centerpartiet, som själva har skrivit motioner i klimatfrågan till kommunfullmäktige i Heby. Deras lokala engagemang i klimatfrågan är svårt att ta på allvar om de fortsätter att ge sitt tysta stöd för regeringens urspårade tågpolitik.

Fredrik Hallor

Skriv en kommentar